2019

In de media Ian Buruma

Boekblad was erbij!
25 april 2019: 25 april 2019: Uitreiking Gouden Ganzenveer aan Ian Buruma

De Academie De Gouden Ganzenveer kende de Gouden Ganzenveer 2019 in januari toe aan Ian Buruma. Op 25 april vond de feestelijke uitreiking plaats in de voormalige raadzaal van hotel The Grand in Amsterdam. 
Lees verder op boekblad.nl


BNNVARA Buitenhof

Ook te gast was schrijver, publicist en hoogleraar Ian Buruma. Deze week ontving hij de Gouden Ganzenveer vanwege zijn grote bijdrage aan het internationale politieke debat. Met hem werd gesproken over journalistiek en de druk daarop vanuit sociale media.

Bekijk het interview (start op 38:25)


Gerdi Verbeet kondigt met trots winnaar Gouden Ganzenveer aan: Ian Buruma!

"Een bijzondere man, een wereldburger die zes talen spreekt," aldus Gerdi Verbeet over de Ian Buruma, de winnaar van de Gouden Ganzenveer 2019. In de uitzending van Jinek werd bekendgemaakt dat hij de prijs in ontvangst mag nemen. Verder komen zijn werk, de #MeToo-beweging en New York aan bod.

Bekijk het fragment op NPO Start

 

Gouden Ganzenveer voor essayist Ian Buruma

De Gouden Ganzenveer gaat dit jaar naar essayist, journalist en Azië-deskundige Ian Buruma. Juryvoorzitter Gerdi Verbeet maakte de winnaar van de culturele onderscheiding bekend in het tv-programma Jinek.

Lees verder op NOS.nl

   

Gouden Ganzenveer-laureaat Ian Buruma: "Een redacteur moet risico’s durven nemen"

Donderdag 17 januari werd in tv-programma Jinek de winnaar bekendgemaakt van de Gouden Ganzenveer 2019. Het gesprek ging vervolgens over Ian Buruma’s gedwongen vertrek als hoofdredacteur van een prestigieus Amerikaans tijdschrift. Mogen we nog alles schrijven?

Lees verder

Freshbits Internet Communicatie