PERSBERICHT

5 januari 2014

Gouden Ganzenveer laureaat 2014: David Van Reybrouck

Aan de  Belgische schrijver  David Van Reybrouck is de Gouden Ganzenveer 2014 toegekend.

Paul Schnabel, voorzitter van de Academie De Gouden Ganzenveer, maakte de laureaat in het programma Kunststof TV bekend.

 

De Academie De Gouden Ganzenveer eert Van Reybrouck om zijn veelzijdigheid en bezielende wijze van schrijven. De mengeling van een brede maatschappelijke en politieke betrokkenheid,  historisch besef, diepgravend onderzoek en een zeer vaardige pen zorgden voor een indrukwekkende reeks boeken, toneelstukken, gedichten en essays, die in het maatschappelijk debat een belangrijke bijdrage leveren aan de meningsvorming.  

 

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 24 april a.s. in Amsterdam. Een weerslag van deze bijeenkomst wordt vastgelegd in een speciale uitgave, die in de loop van het jaar zal verschijnen.

 

De Academie, een initiatief van het bestuur van stichting De Gouden Ganzenveer, kent jaarlijks deze culturele prijs toe. De leden zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven.

Met deze onderscheiding wil de Academie het geschreven woord in onze multimediale samenleving onder de aandacht brengen.

 

Voorgaande laureaten zijn Ramsey Nasr, Annejet van der Zijl, Remco Campert, Joke van Leeuwen, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Tom Lanoye, Peter van Straaten, Maria Goos, Kees van Kooten, Jan Blokker en Michaël Zeeman.

 

De Gouden Ganzenveer wordt financieel mede mogelijk gemaakt door CB, Centric, De Nederlandsche Bank, Drukkerij Ten Brink, Koninklijke Boom uitgevers en WPG Uitgevers.

 

Beknopte biografie Geert Mak 

 

Freshbits Internet Communicatie