PERSBERICHT

6 januari 2013

Gouden Ganzenveer 2013 voor Ramsey Nasr

Aan dichter, schrijver en acteur Ramsey Nasr is de Gouden Ganzenveer 2013 toegekend.

 

De Academie De Gouden Ganzenveer roemt Nasr om zijn veelzijdigheid. Hij slaagt erin vele taalregisters te bespelen. Juist omdat dat fenomeen niet gevangen wordt binnen de klassieke literaire prijzen vindt de Academie dat hij in aanmerking komt voor de Gouden Ganzenveer.

 

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 25 april a.s. in Amsterdam. Een weerslag van deze bijeenkomst wordt vastgelegd in een speciale uitgave, die in de loop van het jaar zal verschijnen.

 

De Academie, een initiatief van het bestuur van stichting De Gouden Ganzenveer, kent jaarlijks deze culturele prijs toe. De leden, onder voorzitterschap van Paul Schnabel, zijn afkomstig uit de wereld van cultuur, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven. Met deze onderscheiding wil de Academie het geschreven woord in onze multimediale samenleving onder de aandacht brengen.

Voorgaande laureaten zijn Annejet van der Zijl, Remco Campert, Joke van Leeuwen, Adriaan van Dis, Joost Zwagerman, Tom Lanoye, Peter van Straaten, Maria Goos, Kees van Kooten, Jan Blokker en Michaël Zeeman.

 

Uitgebreide informatie te vinden op www.goudenganzenveer.nl

 

De Gouden Ganzenveer wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Centraal Boekhuis BV, Centric, De Nederlandsche Bank NV, Euradius, Koninklijke Boom uitgevers, Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep en

WPG Uitgevers BV.

Freshbits Internet Communicatie