PERSBERICHT

15 september 2016


Gouden ereveertje en vormgeving speciale Gouden Ganzenveer-boekuitgaven

 

Grafisch ontwerper Piet Gerards kreeg door Academievoorzitter Gerdi Verbeet een gouden ereveertje opgespeld bij de presentatie van zijn tiende en laatste speciale uitgave Gouden Ganzenveer 2017 Xandra Schutte.

Het bestuur van de Gouden Ganzenveer is Gerards erkentelijk voor de zich typografisch zo onderscheidende publicaties in de reeks over de laureaten en hun werk. Zijn boekuitgaven hebben de betekenis van de jaarlijkse prijs extra glans gegeven.

 

Tevens maakte Gerdi Verbeet de winnaar bekend van de vormgeverswedstrijd die onder jonge grafisch ontwerpers uit Nederland en België werd gehouden. Titus Knegtel, in 2015 afgestudeerd aan AKV St. Joost Den Bosch zal de speciale uitgave van de nu nog onbekende Gouden Ganzenveer-laureaat 2017 verzorgen.

Volgens de jury: ‘Knegtel heeft zich verdiept in het werk en de missie van zijn fictieve laureaat, en toont dat in een unieke combinatie van een spannend omslagontwerp, mooie typografie en evenwichtige lay-out én

– klap op de vuurpijl – met het beeldmateriaal laat hij zien dat hij de kern van de inzichten van de auteur feilloos weet te treffen.’

 

Aan de inzendingen van de grafisch ontwerpers en de speciale boekuitgaven van de Gouden Ganzenveer is een kleine expositie gewijd.

Deze is nog t/m 18 september a.s. te bezichtigen bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, Oude Turfmarkt 129.

 

De Gouden Ganzenveer wordt financieel mede mogelijk gemaakt door CB,  De Nederlandsche Bank, Koninklijke Boom uitgevers, Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Noordhoff Uitgevers, de Taalunie en WPG Uitgevers.

­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­  ­ 

Noot aan de redactie:

Voor nadere informatie over de Gouden Ganzenveer, de Academie en haar laureaten kunt u zich wenden tot Annechien Visser, secretariaat De Gouden Ganzenveer,

T  020 4752053

E  a.visser@visserslatijn.com 

Freshbits Internet Communicatie